E-commerceomzet door grens 20 miljard!

Een omzet van meer dan ? 20 miljard! Die grens is door u en uw collega-webwinkeliers bereikt! Nederlandse consumenten hebben in 2016 voor ? 20.160.000.000,- besteed. De online bestedingen stegen met 23% ten opzichte van 2015. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Thuiswinkel Organisatie.

De stijging was het sterkste terug te zien in de sectoren schoenen & lifestyle, IT en food/nearfood. Het is voor de directeur van Thuiswinkel.org zelfs aanleiding om het volgende te zeggen: "De onverwacht forse groei van online bestedingen aan producten in 2016 is exemplarisch voor het in rap tempo veranderende consumentengedrag. Online winkels, inclusief de webwinkels van veel fysieke winkels en winkelketens, profiteren hiervan."

Groei is ongekend

De enorme groei van de e-commerce is ongekend. Tien jaar geleden was een internetaankoop nog zeldzaam, inmiddels gaat iedere tien procent van de consumentenuitgaven in de detailhandel naar een webwinkel.Ook redder van transportsector

De e-commerce is ook de redder van de transportsector. Die heeft met een slecht jaar te maken, maar dankzij postbedrijven en koeriers (lees: pakketbezorgers) daalde de totaalomzet van de transportsector minder sterk. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS.

(Bron: Checklist Webwinkel
r>

Last modified: 09:27 - March 7th, 2017