Helft webwinkels positief over de toekomst van e-commerce

Ruim de helft van de webwinkels zijn tevreden (56%) met de huidige staat van de e-commerce markt in hun land, blijkt uit onderzoek van internationale vergelijkingssite ShopAlike.
In de zomer van 2017 heeft ShopAlike 100 online shops uit 13 verschillende landen benaderd met een speciaal ontworpen vragenlijst. De internationale vergelijkingssite voor onder meer kleding en meubels wil beter begrijpen wat de belangrijkste drijfveren, trends en kansen zijn voor de e-commerce sector in Europa. Het onderzoek van ShopAlike onder webwinkels geeft een goed inzicht in de huidige staat van de e-commerce markt in Europa en waar webwinkels de komende mogelijkheden verwachten. Het onderzoek heeft ook opmerkelijke resultaten opgeleverd op het gebied van social media en het bereiken van jonge doelgroepen.

De steekproef bestond uit 100 shops uit verschillende industrieën (zoals Kleding, Schoenen, Textiel, Huis decoratie & meubelen, Cosmetica, Juwelen, Speelgoed en Sport) en uit webwinkels van verschillende grootte (afhankelijk van de hoeveelheid producten de webwinkels verkochten).

De meeste webwinkels zijn tevreden (56%) of redelijk tevreden (31%) met de huidige staat van de e-commerce markt in hun land. Ook is het merendeel optimistisch (52%) of gematigd optimistisch (26%) over de toekomst van hun markt

Als het gaat om marktbelemmeringen wijzen winkels op de aanwezigheid van internationale spelers, en wet & belastingklimaat als de meest relevant. Wat de consumenten betreft, vermelden de webwinkels dat betalingsbescherming, gebrek aan fysiek contact met het product als de meest relevante barrières.

De meeste webwinkels doen moeite om de millennial doelgroep te bereiken. Dit wordt het meest gedaan door sociale media(86% van de webwinkels). 90% van de webwinkels zijn actief op Facebook, 76% op Instagram, en 41% op Twitter.

83% van de respondenten denkt dat hun markt de algemene trends volgt of redelijk volgt. Als het aankomt op hun innovatie, geeft 70% aan dat innovatieve betalingsmethodes, diversifiëring door verschillende kanalen(70%), gebruik van big data (65%) en nieuwe leveringsmethodes hun keuze is voor innovatie op hun markt.

72% van de respondenten verkoopt ook in het buitenland, 50% promoot ook actief in buitenlandse markten. De barrières die zij ondervinden om naar het buitenland uit te breiden bestaan uit, moeilijkheden met levering logistiek, sterke competitie op buitenlandse markten en taal adoptie van het platform. Te restrictieve regelgeving en valuta problemen lijken geen probleem te zijn.

(Bron: Marketingfuel)

Last modified: 11:52 - November 10th, 2017