Nederland is komende vijf jaar de snelst groeiende e-commercemarkt in Europa


In haar jaarlijkse Global Payments Report heeft Worldpay vastgesteld dat de e-commercemarkt van Nederland naar verwachting met 14 procent per jaar groeit en dat deze in 2021 36 miljard euro (43 miljard dollar) bedraagt.
Volgens een nieuw rapport van de toonaangevende betalingsmaatschappij Worldpay, neemt Nederland naar verwachting de komende vijf jaar de gedeelde eerste plaats in van de snelst groeiende e-commercemarkt in Europa. In haar jaarlijkse Global Payments Report heeft Worldpay vastgesteld dat de e-commercemarkt van Nederland naar verwachting met 14 procent per jaar groeit en dat deze in 2021 36 miljard euro (43 miljard dollar) bedraagt. Hiermee bindt Nederland de strijd aan met Italië voor de hoogste stijging van een EU-land.

De sterke groei in Nederland wordt gestimuleerd door de opkomst van nieuwe betaalmethoden zoals e-facturen en e-wallets, samen met een sterke daling van het aantal bankoverschrijvingen. Dit is momenteel nog de populairste manier om online voor goederen en diensten te betalen.

Binnen de EU valt Nederland op door het grote aantal bankoverschrijvingen. In 2005 werd iDEAL geïntroduceerd, een online betalingssysteem waarmee real time kan worden betaald via rechtstreekse overschrijvingen tussen bankrekeningen.

In het rapport van Worldpay staat vermeld dat in 2017 maar liefst 60 procent van de Nederlandse e-commerce betalingen uit iDEAL transacties bestaat, maar dat dit de komende vijf jaar met meer dan een kwart daalt tot onder de 45 procent. In plaats daarvan lijken Nederlandse consumenten in toenemende mate alternatieve betaalmethoden te gaan gebruiken, zoals e-facturen, die naar verwachting van 8 naar 16 procent van de markt verdubbelen, en e-wallets die van 8 naar 10 procent stijgen.

De populariteit van debitkaarten en prepaidkaarten verdubbelt naar verwachting ook in de komende vijf jaar, waarbij beide betaalmethoden van 4 naar 8 procent stijgen.

Rogier de Boer, VP Business Development EMEA bij Worldpay zegt over de bevindingen: ?Nederland was een van de eerste markten in de wereld waar alternatieve betalingen die specifiek zijn ontworpen voor e-commerce zijn omarmd: iDEAL is een groot succes gebleken. Het aantal bankoverschrijvingen blijft naar verwachting groot, vooral in vergelijking met andere EU-landen, maar zal de komende vijf jaar toch aanzienlijk in marktaandeel afnemen doordat consumenten andere mogelijkheden gaan verkennen.

In 2015 hadden bankoverschrijvingen nog een enorm marktaandeel van 71 procent. Een verklaring voor dit verwachte verlies van marktaandeel is de stijging van m-commerce, die in 2017 al bijna op 20 procent zal liggen. Waarschijnlijk gaan consumenten op zoek naar betaaltechnologieën die beter met hun mobiele telefoon integreren, zodat ze onderweg goederen en diensten kunnen betalen

Het betalingslandschap in Nederland wordt in de komende vijf jaar veel diverser. Winkeliers en handelaren moeten dan ook overwegen om de breedst mogelijke keuze aan betalingsmogelijkheden aan te bieden, en naast betaalopties via de banken ook e-wallets en traditionele methoden middels betaalkaarten aanbieden om aan de behoefte van de meeste consumenten te voldoen.?

Worldpay heeft verscheidene verwachtingen. Consumenten zullen bijvoorbeeld vaker winkelen bij bedrijven die hun betalingsgegevens opslaan zodat zij er met één klik kunnen betalen. bedrijven zouden Betalen met één Klik moeten bieden om online afrekenen zo laagdrempelig mogelijk te maken ? vooral bij mobiele apps.

Om een plezierige winkelervaring te bieden, moeten handelaren ervoor zorgen dat zij lokaal kunnen innen zover dat juridisch mogelijk is, een breed scala aan valuta?s bij de kassa hebben en klantenservice in de taal en tijdzone van hun klanten kunnen bieden.

Het Rapport Wereldwijde Betalingen is samengesteld uit een mix van primaire en secundaire gegevensbronnen. De primaire bronnen zijn eigen enquêtes en geautoriseerde onderzoeken; terwijl de secundaire bronnen betrekking hebben op geautoriseerde gegevens van derden en andere openbaar verkrijgbare gegevens. Het rapport maakt ook gebruik van de tientallen jaren ervaring van Worldpay in het bieden van wereldwijde e-commerceoplossingen. De in dit rapport voorspelde groeicijfers van e-commerce zijn afkomstig van de E-Commerce Analytics-database van GlobalData en hebben betrekking op de e-commercemarkt als geheel, en niet op de bedrijfsgegevens van Worldpay. GlobalData verzamelde deze gegevens met behulp van consumentenquêtes, B2B-enquêtes en eigen onderzoek. Alle indicatieve voorspellingen gebaseerd op de gebruikte gegevens, dienen als zodanig te worden behandeld.

(Bron: Marketingfuel)

Last modified: 15:42 - November 7th, 2017