Webwinkelen lichtpuntje van de detailhandel

Het zijn gouden tijden voor webwinkels. In de eerste elf maanden van 2015 zat het aantal online bestellingen flink in de lift ten opzichte van een jaar eerder. Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) laten zien dat vooral webwinkels die ook fysieke locaties hebben goede zaken doen.

Consumenten hebben de weg naar de webwinkel definitief gevonden. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft de prestaties van webwinkels in 2015 onder de loep genomen en de cijfers zagen er goed uit. Met name organisaties die zowel offline als online verkopen, deden goede zaken. Dit soort organisaties zagen de omzet in de eerste elf maanden van 2015 stijgen met 25% En dat terwijl de drukke decembermaand niet eens is meegenomen in de statistieken.

Webwinkel pur sang ook gegroeid

Ook webwinkeliers die puur online verkopen, konden op een omzetstijging rekenen; ten opzichte van dezelfde periode in 2014 hebben deze webwinkels 17% meer omzet binnengeharkt. De detailhandel als geheel laat overigens geen rooskleurig plaatje zien. In de periode januari 2015 en met november 2015 steeg de omzet met een krappe 1%.

(Bron: Checklist Webwinkel)

Last modified: 11:11 - January 26th, 2016