10:52 - January 5th, 2016

"Een webshop kan niet zonder keurmerk"


Wist jij dat 78% van de Nederlanders in Q1 tenminste één aankoop via internet heeft gedaan? En dat er in september al 100 miljoen online aankopen gedaan waren door de Nederlandse consumenten?

Mocht je nog niet actief zijn online, dan is dit het moment om een webshop te lanceren. Het is dan verstandig om je webshop te laten valideren met een keurmerk. De reputatie van een veilige én betrouwbare online winkel is immers essentieel om kla...

Lees Meer
11:12 - December 29th, 2015Zes tips (+1) om in januari door te pakken!

December is traditiegetrouw een topmaand voor webwinkels. De omzet van webwinkels stijgt met tientallen procenten en webwinkeliers versturen miljoenen pakketten. Alleen is het daarna in januari vaak weer rustig, maar maak van januari een topmaand. Inspiratie daarvoor vindt u op de Webwinkel Vakdagen in Utrecht.

1 Planning maken

Het klinkt zo logisch en dat is het ook: maak een planning voor januari. Veel webwi...

Lees Meer
11:09 - December 29th, 2015


Mannen geven online meer geld uit dan vrouwen

Mannen geven online meer geld uit dan vrouwen. Ze geven niet alleen meer uit, zo kopen ook vaker iets online. Dat blijkt uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), waarin nog meer opvallende conclusies opvallen.

1 Mannen vs vrouwen

Uit het onderzoek van het CBS blijkt dat mannen vaker en meer online shoppen. Een aantal van de cijfers valt op:

9% van de mannen kocht in de drie maan...

Lees Meer
11:08 - December 29th, 2015

Kerstman verslaat Sinterklaas

De Kerstman heeft zijn "collega" Sinterklaas verslagen wat betreft het aantal online aankopen. De periode voor Kerstmis was dit jaar nog drukker dan de periode voor Sinterklaas wat betreft online transacties. Dat meldt betaalservice Afterpay.

De betaalservice vergeleek de twee weken vorrafgaand aan Sinterklaas met de twee weken voor Kerstmis. Voorheen was het drukker voor Sinterklaas, maar dit jaar zag Afterpay voor het eerst meer drukte voor ...

Lees Meer