15:33 - May 30th, 2018

Omzet van pure webshops in 2018 naar 10 miljard euro

De detailhandel profiteert van economische groei en toenemende consumentenbestedingen. In 2018 groeit de omzet naar verwachting met 3,5% en in 2019 met 4% heeft het ING Economisch Bureau becijferd. Vooral food en online retail profiteren. Het vertrouwen bij consumenten resulteert in toenemende consumptie. Binnen de detailhandel profiteren food en pure webshops het meest. Hoewel verwacht wordt dat de groei van deze pure webshops (r...

Lees Meer
16:18 - May 16th, 2018

Nederlandse consumenten besteedden 22,5 miljard online in 2017

De omzet van Nederlandse webwinkels die producten en/of diensten verkopen, bedroeg ? 22,5 miljard in 2017. Dit betekent een groei van 13% ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit blijkt uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor, het onderzoek naar online consumentenbestedingen in Nederland. Dit onderzoek wordt door GfK uitgevoerd, in opdracht van Thuiswinkel.org en in samenwerking met PostNL.

In 2017 heeft 95% van de...

Lees Meer
15:48 - May 16th, 2018

MultiCards in lijst van Emerce 100: Beste bedrijven in e-business 2018

In de categorie "Payment Service Providers" van de Emerce 100, uitgegeven door onafhankelijk vakblad Emerce, heeft MultiCards een 5 sterren beoordeling gekregen, waar de hoogste score vorig jaar nog 4,5 ster was.

Het imago-onderzoek is gedaan op een 7-puntsschaal; het aantal sterren is daarmee maximaal zeven.

Voor een verantwoording van de onderzoeksresultaten kunt u

Lees Meer
10:26 - December 12th, 2017

Jaaromzet webwinkels Nederland naar 22 miljard euro


De Nederlandse consument geeft in 2017 voor circa 22 miljard euro uit aan de producten en diensten die hij online kocht. Het nu lopende vierde kwartaal zal goed zijn voor circa zeven miljard euro, mede geholpen door de nieuwe koopjesfestivals Black Friday en Singles Day.

Zojuist publiceerde Thuiswinkel.org de bestedingscijfers over het derde kwartaal van dit jaar. Het onderzoek, uitgevoerd door GfK, laat zien dat Nede...

Lees Meer