09:23 - November 16th, 2017

Voor meer dan een derde van de online shoppers wordt mobiel het belangrijkste kanaal


Meer dan een derde van de Nederlandse online shoppers verwacht over vijf jaar het merendeel van hun online aankopen via hun smartphone te doen. Onder de jongeren verwacht zelfs 52 procent dat mobiel binnen vijf jaar hun belangrijkste kanaal is. Dat blijkt uit het ShoppingTomorrow Consumentenonderzoek dat GfK in opdracht van ShoppingTomorrow uitvoerde onder ruim 5.000 Nederlanders.

Mobi...

Lees Meer
11:52 - November 10th, 2017

Helft webwinkels positief over de toekomst van e-commerce

Ruim de helft van de webwinkels zijn tevreden (56%) met de huidige staat van de e-commerce markt in hun land, blijkt uit onderzoek van internationale vergelijkingssite ShopAlike.
In de zomer van 2017 heeft ShopAlike 100 online shops uit 13 verschillende landen benaderd met een speciaal ontworpen vragenlijst. De internationale vergelijkingssite voor onder meer kleding en meubels wil beter begrijpen wat de belangrijkste drij...

Lees Meer
09:34 - November 8th, 2017

Black Friday en Cyber Monday gaan records breken


Zoals gebruikelijk rond deze tijd van het jaar, komen de eerste prognoses binnen voor de online omzetten tijdens de feestdagen. Adobe schat dat Amerikaanse webwinkels tot 31 december 107,4 miljard dollar omzet gaan realiseren, een groei van 13,8 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Het zwaartepunt ligt daarbij op de vijf dagen van Thanksgiving (23 november) en Cyber Monday (27 november). Deze periode is goed voor 19,...

Lees Meer
15:42 - November 7th, 2017

Nederland is komende vijf jaar de snelst groeiende e-commercemarkt in Europa


In haar jaarlijkse Global Payments Report heeft Worldpay vastgesteld dat de e-commercemarkt van Nederland naar verwachting met 14 procent per jaar groeit en dat deze in 2021 36 miljard euro (43 miljard dollar) bedraagt.
Volgens een nieuw rapport van de toonaangevende betalingsmaatschappij Worldpay, neemt Nederland naar verwachting de komende vijf jaar de gedeelde eerste plaats in van de snelst groeien...

Lees Meer