09:26 - September 1st, 2017

Online bestedingen stijgen in eerste zes maanden naar 10,66 miljard euro


In het eerste half jaar van 2017 hebben Nederlandse consumenten met 10,66 miljard euro 13 procent meer uitgegeven aan het online aankopen dan in het voorgaande jaar. Het totaal aantal online aankopen komt in deze periode uit op 92,59 miljoen. Dit blijkt uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor, het onderzoek naar online consumentenbestedingen in Nederland.

In heel 2017 worden naar verwachting ...

Lees Meer
09:10 - June 8th, 2017

Fashion sterke stijger in online bestedingen

Nederlandse consumenten van 15 jaar en ouder hebben in het eerste kwartaal van 2017 5,55 miljard euro uitgegeven bij webwinkels, verdeeld over 44,43 miljoen aankopen. Dat is een groei van 11 procent ten opzichte van vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor.

Van de 5,55 miljard euro aan online consumentenbestedingen is 2,84 miljard besteed aan producten en 2,70 miljard aan de online aankoop van diensten...

Lees Meer
09:27 - June 6th, 2017

Meer dan kwart Nederlanders shopt het liefst online

Ruim een kwart (27%) van de Nederlandse consumenten shopt liever online dan in de winkelstraat. Hoewel dat veel lijkt, is het veel minder dan de landen om ons heen. Zo shopt bijvoorbeeld 40% van de Britse consumenten het liefst online. Dat blijkt uit een onderzoek van PWC.

2.000 Nederlandse shoppers werkten mee aan het onderzoek, die dus hoofdzakelijk nog graag naar fysieke winkels gaan. De opvallende verschillen met andere...

Lees Meer
09:14 - May 30th, 2017

Online omzet opnieuw flink gegroeid!

De online omzet in de maand maart is aanzienlijk hoger dan in dezelfde maand in 2016. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek in het maandoverzicht van de omzet van de detailhandel.

De online omzet in webwinkels lag in maart 2017 liefst 13% hoger dan in dezelfde maand een jaar daarvoor. De omzet van pure-player webwinkels (webwinkels zonder fysieke vestiging) steeg met 10%. De omzet van webwinkels waarvan de verkoop via internet ...

Lees Meer