09:15 - December 1st, 2016

Online bestedingen rond Sinterklaas passeren 1 miljard euro

De weekomzet bij Nederlandse webwinkels in de vijf weken voorafgaand aan pakjesavond ligt 29 procent hoger dan de reguliere weekomzet. Hiermee passeren de online bestedingen rondom het Sinterklaasfeest dit jaar voor het eerst de grens van 1 miljard euro, zo blijkt uit een onderzoek van Thuiswinkel.org en PostNL.

De Thuiswinkel Markt Monitor 2016 laat zien dat de gemiddelde online weekomzet van producten op een kle...

Lees Meer
09:22 - November 29th, 2016


Bijna driekwart van Nederlanders shopt in webwinkels

Bijna driekwart van alle inwoners van Nederland zegt dit jaar online geshopt te hebben voor privé-aankopen. Dat blijkt uit een onderzoek van CBS. Webwinkels in alle branches profiteren daarvan, maar vooral de verkoop in levensmiddelen en medicijnen neemt een grote vlucht.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek bracht in 2012 voor het laatst in beeld hoe de aankopen zijn verdeeld. In alle branches stegen de verkopen s...

Lees Meer
09:51 - November 22nd, 2016

Sint zorgt voor topdrukte in winkels en online

Winkeliers verwachten dit jaar een stijging van de Sinterklaasomzet met 2 procent ten opzichte van 2015 - De groei van het aantal banen en de economie vertaalt zich in 2016 naar omzetgroei van de detailhandel en zal verder positief uitpakken op de feestmaand.
Niet alleen de omzet in vergelijking met het voorgaande jaar stijgt, maar ook de omzet ten opzichte van een gemiddelde week of maand in het jaar. De verkoop van speelgoed verdubb...

Lees Meer
09:30 - November 22nd, 2016

Helft Amerikanen winkelt met feestdagen online

Visa verwacht dat dit jaar met de feestdagen bijna de helft van alle Amerikaanse consumenten online zullen winkelen. 33 procent doet dit via mobiele apparaten.

Komende vrijdag is het Black Friday, de belangrijkste winkeldag voor Amerikanen. Traditiegetrouw wordt Black Friday gevolgd door de digitale koopjesdag Cyber Monday.

Visa verwacht dat dit jaar 18 procent meer omzet wordt gerealiseerd tegen 16 procent een jaar t...

Lees Meer