Werken met transacties

Kosten per transactie

Per transactie berekent  MultiCards een provisie percentage en een transactievergoeding over het aan de klant belaste bedrag. Tevens wordt ingehouden een borg of rollover reserve van 10 tot 15% van het transactiebedrag, afhankelijk van wat met u is overeengekomen op basis van uw businessmodel. Deze rollover reserve wordt na 6 maanden terugbetaald, deze termijn vangt altijd aan op de eerstvolgende eerste dag van de nieuwe maand. Er zijn geen fluctuerende tarieven, verborgen maandelijkse minimum kosten en maandelijkse minimum volume afname eisen.

Terugboeken

Gebruikers van MultiCards kunnen een transactie eenvoudig annuleren en of terugboeken in het Merchant Menu door het ordernummer aan te l klikken in de lijst met transactie. U klikt dan vervolgens op: 'Refund transaction'. Afhankelijk van de bank, duurt het tussen de 3 en 14 werkdagen voordat het geld is terug gestort op de bankrekenig of het credit card statement van de klant.

Informeer uw klanten altijd tijdig van deze terugboeking om een chargeback  te voorkomen. Bijvoorbeeld middels de volgende tekst:
 
"Wij hebben een terugbetaling gevraagd voor uw order. Het bedrag zal op uw eerstvolgende bankafschrift of creditcard statement te vinden zijn. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, neemt u dan aub contact met ons op."

Wanneer u gebruik maakt van een terugboeking, gelden de volgende regels:

 • U kunt alleen goedgekeurde transacties terugboeken;
 • Het bedrag kan alleen teruggeboekt worden naar de creditcard= of bankrekening die tijdens de orginele transactie is gebruikt;
 • U moet het orginele transactie nummer gebruiken als  u een boeking terug stort;
 • De orginele transactie die u wenst terug te boeken moet een geaccepteerde transactie zijn. Transacties met een andere status kunnen niet worden teruggeboekt; 
 • De terugboeking moet binnen 90 dagen na de originele transactiedatum aangevraagd worden;
 • Een terugboeking moet exact gelijk of minder zijn dan de orginele transactie, dus  een terugboeking mag het aankoopbedrag niet overschrijden.

Chargebacks

Het accepteren van creditcards en iDeal directe bankbetaling als betaalmiddel is onmisbaar in de zakenwereld. U verhoogt daarmee uw omzet, uw klantenbestand breidt uit en de productiviteit wordt hoger. Met het openen van een merchant account bij MultiCards om creditcards en iDeal voor betalingen te accepteren, voegt u gemak, kosteneffectiviteit en een professioneel imago toe aan uw bedrijf. Heeft u al een merchant account? Maar dan heeft u waarschijnlijk ervaren hoe verwarrend het verwerken van chargebacks kan zijn. Er zijn nogal wat zaken die u zou moeten weten en onthouden over één. van de belangrijkste aspecten van merchant accounts, de chargebacks: de aan de bank teruggevraagde bedragen door uw klant en wat u daartegen moet en kan doen. Overigens worden óók alle chargeback gerelateerde kwesties door ons professioneel én in overleg met u afgehandeld.

Klik op de volgende link om alles te weten wat u moet weten over chargebacks   
Alles wat u moet weten over chargebacks

Online Statements en Transactieoverzichten

Voor elke goedgekeurde betaling ontvangt u direct een orderbevestiging per e-mail .Aan het eind van de dag een email met alle transacties bijgwerkt voor de lopende week.  Alle transacties kunnen worden bekeken in real-time in het "Search Transaction" scherm . Klik op 'List Transactions' onderaan het scherm en u krijgt alle transacties van de afgelopen week op uw scherm. Aan het eind van de week of dagelijks kunt u in real-time de opbouw van uw afrekening volgen onder het kopje 'Statements'. Klik op het vergrootglas om een uitgebreid overzicht in te zien. Deze afrekening wordt vastgelegd en afgesloten aan het eind van de week op zondagnacht om 24.00 uur, waarna een nieuwe afrekening start. Al uw account informatie is op elk moment in real-time bijgewerkt en online beschikbaar via het Merchant Menu.

Accepteren van orders per telefoon of mail (MOTO)

Voor Merchants met een MultiCards sub-Merchant account kan de  MOTO functie met virtuele terminal pas worden geactiveerd na zes maanden van betalings geschiedenis. Dit heeft als reden dat de statistieken vanaf dat moment pas betrouwbare, bruikbare info leveren van uw bedrijf. Merchants die gebruik willen maken van de virtuele terminal moeten voldoen aan de Payment Card Industry Data Security Standards.

Zodra deze documenten volledig ondertekend door de wettige vertegenwoordiger van de Merchant  door MultiCards zijn ontvangen en deze zijn goedgekeurd door onze afdeling Risico beheer, kan de virtuele terminal voor uw account worden geactiveerd.

Herlaad een transactie en periodieke incasso

Om een klant opnieuw te kunnen belasten zonder dat een  kaarthouder opnieuw al zijn gegevens moet invoeren is een CVV code nodig. Als gevolg van PCI DSS-regels mag MultiCards deze code niet opslaan. De klant kan daarom zijn CVV code direct invoeren in het banksysteem om de CVV-code in te voeren om de kaart in het vervolg te kunnen herbelasten. U kunt dat doen door gebruik te maken van de 're-charge' knop in de transactie details van het Merchant Menu. Daarna kunt u voor de klant periodieke herbelastingen aanmaken per week, maand, jaar of ander tijdsinterval.

Fraude preventie

Alle inkomende orders worden automatisch gescand op fraude. Onze creditcard verificatie is gebaseerd op het creditcardnummer, de vervaldatum, verificatie van het adres van de kaarthouder, het  IP-adres, het land, het controleren van een geldige credit op rekening van de kaarthouder en het vergelijken met onze fraude creditcard database, alsmede nog andere interne fraude hulpmiddelen. Transacties worden automatisch geweigerd wanneer:

 • Cvv code of einddatum van de kaart niet klopt;
 • De creditcard of het bedrijf achter de creditcard geen online betalingen acecpteert;
 • Er sprake is van fraude;
 • Merchant heeft de Visa of MasterCard SecureCode geactiveerd, maar het verkeerde wachtwoord gebruikt;
 • Creditcard, email adres en/of IP adres zijn geblokkeerd door de merchant of MultiCards wanneer details zijn gebruikt voor fraude gevoelige zaken. We hebben een negatieve creditcard database aangelegd sinds 1995.
 • De credit card of kaarthouder afkomstig is uit bepaalde landen die door MultiCards zijn afgesloten: Ghana, Nigeria o.a en landen met een algemene boycot zoals Noord-Korea en Iran. Periodiek wordt deze lijst aangepast aan de actualiteit.

U kunt altijd contact opnemen met MultiCards als u vragen hebt over een bepaalde order, klik dan op de "Create new Merchant & MultiCards support ticket" knop naast de transactie in uw Merchant Menu Transactie Overzicht.

Zie ook onze Tips om fraude te voorkomen

Fraude score

Alle geaccepteerde transacties worden beoordeelt aan de hand van een fraude score. MultiCards Creditcard Fraude Detection service berekent op basis van deze score een Risk Factor met betrekking tot het risico en fraudegevoeligheid. U heeft de mogelijkheid een order op basis van deze informatie te annuleren.

Fraud Score

De score loopt van 0 (laag risico) tot 10 (hoog risico). De fraude score is geimplementeerd in het Merchant Menu.

NIEUW: Indien u voornamelijk werkt met een vertrouwd klantenbestand kan de fraud score ook worden uitgeschakeld. Neem contact op met onze support afdeling om deze functie uit te schakelen. Voor nieuwe merchants zal dit verzoek doorgaans worden afgewezen, totdat een betrouwbaar beeld is verkregen van uw klantenkring en het risico profiel van uw bedrijfsactiviteit.

Orders in de wachtrij z.g. bounced orders

Een betaling  wordt in de wachtrij geplaatst als er problemen zijn met de afleveringsbevestiging per e-mail. Dit kan gebeuren wanneer een mailbox te vol is, wanneer er problemen zijn met de ontvangende e-mailserver of als de klant een onjuist e-mailadres heeft ingevoerd. Het systeem voorkomt dat kaarthouders een naam op het afschrift niet herkennen en dat carders en fraudeurs gebruik maken van valse, onjuiste of niet-bestaande e-mailadressen. U heeft de mogelijkheid de juiste gegevens aan te vullen, waarna de bevestiging opnieuw zal worden verstuurd. .U kunt de orders in de wachtrij vinden onder het kopje 'Bounced Orders' in het merchant menu.  Als u geen actie onderneemt  zal de order na 10 dagen worden geannuleerd.